Comunicat în legatură cu declarațiile anti-naționale a lui Igor Dodon în timpul vizitei la Moscova

Prima vizită oficială a noului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu a fost în Bruxelles, așa cum a procedat predesorul său Nicolae Timofti, sau în România, așa cum ar fi fost normal din punct de vedere istoric și social, însă a fost în Federația Rusă, așa cum procedează un președinte care nu își respectă cetățenii și nici buneii acestora care au vizitat forțat Federația Rusă. Aflat în prima sa vizită oficială ca președinte a R.M, Igor Dodon a făcut niște acuzații destul de grave la adresa României. O parte din România „e Ungaria”, alta „e Moldova”, declara Dodon în fața lui Putin doar pentru ai câștiga simpatia.

Noua Dreaptă condamnă pe această cale falsurile grosolane declarate de Dodon și îi aduce aminte președintelui unele nuanțe istorice și anume că chiar și în epoca medievală Domnii Moldoveni erau înrudiți prin sânge cu Domnii Munteni și Transilvănieni, precum și cetățenii Republicii Moldova sunt acum cu cei a României. Aceste declarații anti-românești nu fac altceva decât să provoace haos în societatea Basarabeană și oricât de mult nu ar vrea acesta să îl mulțumească pe Putin, în acest caz, scopul meschin al lui Dodon chiar NU scuză mijloacele. Și să nu uite domnul Președinte că așa zisa Moldova Mare a dat naștere ultimului Domnitor, întocmiitor la Iasi a Micii Uniri la 24 ianuarie 1859, moldoveanul român Alexandru Ioan Cuza. Noua Dreaptă Basarabia îi recomandă lui Igor Dodon să citească un manual de istorie pentru a afla unde este adevăratul pământ al Ungurilor și care este adevărata hartă a României.

Tendințele unioniste ale moldovenilor sunt clare, au ieșit de sub papucul rusesc, iar propaganda moscovită nu mai poate întuneca mințile basarabenilor. Dodon luptă pentru interzicerea unionismului, însă cu fiecare zi trecută numărul unioniștilor crește și odată uniți cu patria mamă, Dodon, împreună cu restul hoților, rămân fără colonia de pe spatele căreia s-au îmbogățit și aceasta este problema cea mare a lui Igor Dodon. Dodon nu este doar instrumentul Moscovei, este expresia tuturor partidelor de la guvernare și din opoziție față de reunire. Românii din R.M așteaptă ca statul român să intervină și să apere drepturile și demnitatea lor, iar dacă acesta se rezumă doar la declarația pacifistă și lipsită de fermitate a președintelui de la București, atunci constatăm că ne aflăm singuri în fața dușmanului și facem apel la toți românii de pretutindeni să ia atitudine referitor la aceste declarații și să explice lumii adevărata față a istoriei și nu aceea care o prezintă Dodon la Moscova. Noua Dreaptă Basarabia este foarte indignată de declarațiile făcute de președintele Dodon și anunțăm că pregătim o serie de acțiuni de protest împotriva președinției. Națiunea română nu a murit.

 

 

 

 

Developed by Logicon!