Moldova, Trezește-te!

În data de 9 mai, când în Republica Moldova nostalgicii după comunism sărbătoresc cu fast așa zisa ”victorie în marele război pentru apărarea patriei”, membrii Mișcării Național - Creștine Noua Dreaptă au organizat o serie de contra-acțiuni. Scopul desfășurării acțiunilor nu purta un caracter revizionist sau de justificarea a crimelor nazismului, ci unul de reamintirea adevărului istoric.

         Reamintim că cel de-al doilea război mondial a început în data de 1 septembrie 1939, cu invazia Germaniei Naziste în Polonia, iar în data de 17 septembrie Uniunea Sovietică, aliata a lui Hitler, a atacat Polonia din vest. Acest eveniment a însemnat începerea celui mai nemilos și crunt război din istoria omenirii. La fel nu putem uita și de faptul că, tot după înțelegerea cu aliații Germaniei Naziste, Uniunea Sovietică ocupă Estonia, Letonia, Lituania și atacă în 1940 Regatul Român ocupând teritoriul Basarabiei, Bucovinei de Nord și Ținutul Herța, unde desfășoară teroare arestând, omorând și

deportând zeci de mii de băștinași. Astfel, în timp ce Germania Nazistă ocupa Europa de Est, Uniunea Sovietică ocupa Europa de Vest. Iar când nu mai aveau ce se ocupe, acei doi aliați au desfășurat un război între ei, folosind în scopurile sale inclusiv și popoarele ocupate sau supuse. De aceea ziua de 9 mai nu înseamnă un sfârșit de război sau o biruință a bunului asupra răului, ci ziua în care unul din monștrii a căzut iar celălalt a pus stăpânire pe o parte bună a Europei. Mai mult ca atât, cel de-al doilea război mondial a fost încheiat în data de 2 septembrie 1945, data de 9 mai semnifică doar căderea Germaniei Naziste, fostului aliat al URSS, și nu și victorie în război.

            Pentru a ascunde istoria adevărată, propaganda sovietică a creat mitul ”marelui război pentru apărarea patriei”, care de fapt a fost un război pentru zonele de influență.

         Pentru neamul nostru această victorie nu a însemnat decât începerea unui calvar. Cât de paradoxal nu ar fi, însă neamul nostru nu a suferit în urma Germaniei Naziste, ci din urma ocupației sovietice care a fost cu sute de ori mai cruntă, iar crimele regimului comunist a depășit orice închipuire umană, pe lângă care Adolf Hitler ar părea un copil.     

          Pentru a reaminti aceste pagini de istorie al ”biruitorilor”, în dimineața zilei de 9 mai zeci de camarazi au ieșit în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, unde au desfășurat un baner cu mesajul ”BASARABIA PĂMÂNT ROMÂNESC”, reamintind tuturor că nu Hitler a ocupat pământul nostru strămoșesc, ci acești ”biruitori”. Paralel, zeci de camarazi au desfășurat o campanie de informare, răspândind mii de pliante cu cifre concrete despre suferințele neamului nostru în urma ocupației sovietice.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Developed by Logicon!