UNIREA BASARABIEI CU PATRIA MUMĂ ROMÂNIA SERBATĂ DE MNC-ND LA CHIȘINĂU

DUMINICA, 27 MARTIE, MILITANȚII MIȘCĂRII NAȚIONAL-CREȘTINE NOUA DREAPTĂ AU SĂRBĂTORIT CEI 98 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU PATRIA MUMĂ ROMÂNIA. 

ACȚIUNELE DEDICATE ZILEI UNIRII AU FOST DESCHISE DIMINEAȚA, ÎN INCINTA PALATULUI NAȚIONAL, UNDE A AVUT LOC CONGRESUL UNIONIST. ÎN CADRUL CONGRESULUI, DELEGAȚII NOII DREPTE, LA FEL CA CEI 1725 DE DELEGATI REPREZENTANȚI AI ORGANIZAȚIILOR UNIONISTE, AU VOTAT PENTRU CONSTITUIREA PLATFORMEI UNIONISTE ”SFATUL ȚĂRII 2” ȘI COMPONENȚA CONDUCERII ACESTEA. 

LA ORA 12.30, MEMBRII NOII DREPTE AU PORNIT ÎN MARȘ DIN FAȚA UNIVERSITĂȚII ”ION CREANGĂ” DIN CHIȘINĂU.

TRASEUL MARȘULUI A PARCURS ÎN FAȚA AMBASADEI FEDERAȚIEI RUSE, UNDE CAMARAZII AU SCANDAT LOZINCELE ”RUSIA, NU UITA, BASARABIA NU-I A TA”, ”ARMATA RUSA AFARĂ” ETC. ȘI A AMBASADEI UNGARE, UNDE NAȚIONALIȘTII ROMÂNI AU EXPRIMAT PROTESTUL SĂU FAȚĂ DE MIȘCĂRILE SEPARATISTE SUSȚINUTE DE STATUL UNGAR, SCANDÂND ”HARGHITA, COVASNA - PĂMÂNT ROMÂNESC” ȘI CÂNTÂNT CÂNTECUL NEMURITOR ”TRĂIASCĂ DUHUL LUI IANCU”. MARȘUL A CONTINUAT PÂNĂ ÎN SCUARUL TEATRULUI DE OPERĂ ȘI BALET ”MARIA BIEȘU”, UNDE COLOANA S-A UNIT CU MIILE DE ROMÂNI VENIȚI DIN TOATE RAIOANELE REPUBLICII MOLDOVA, DAR ȘI DIN ROMÂNIA. 

DUPĂ DISCURSURILE ȚINUTE DE LIDERII UNIONIȘTI ÎN SCUARUL TEATRULUI DE OPERĂ ȘI BALET ”MARIA BIEȘU”, MULȚIMEA ADUNATĂ A PORNIT ÎN MARȘ SPRE GARA FEROVIARĂ.

LA FEL, ÎN ACEASTĂ ZI SFÂNTĂ PENTRU TOȚI ROMÂNII, A AVUT LOC ADUNAREA DE CONSTITUIRE A FILIALEI  PARTIDULUI NOUA DREAPTA ÎN REPUBLICA MOLDOVA. 

 

 

 

 

 

 

 

Developed by Logicon!