MNC-ND a sărbătorit 158 de ani de la Unirea Principatelor

La 24 Ianurie 2017, s-au împlinit 158 de ani de la ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române în fruntea cu Alexandru Ioan Cuza. În această zi minunată, Noua Dreaptă Basarabia a întreprins o serie de acțiuni pentru a sărbători acest important eveniment care a dat naștere Statului Național al tuturor românilor. Dimineața, împreună cu Asociția Veteranilor războiului din 1992 ”Tiras-Tighina”, militanții Noii Drepte Basarabia au depus flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza din Chișinău. În fața bustului primului domnitor al României, participanții la manifestație au ținut discursuri, subliniind importanța actului UNIRII Moldovei și Valahiei în lupta pentru unificarea tuturor românilor într-un singur stat. Toată manifestația a triumfat cu o horă a unirii în care s-au angrenat toți cei prezenți.

 

Acțiunile Noii Drepte Basarabia au continuat cu un Flash Mob în fața monumentului Ștefan Cel Mare și Sfânt din Chișinău prin împărțirea unor pliante cu scurt istoric despre această zi importantă și sfântă pentru întreg neamul românesc.

 

Prin numărul mare de pliante înmânate trecătorilor, membrii Noii Drepte Basarabia au avut ca scop aducerea la cunoștință moldovenilor cum s-a născut națiunea Română și în ce conjucturi. Oamenii s-au arătat sociabili și cel puțin interesați de subiect, mulți dintre ei nu știau ce zi specială este 24 Ianuarie.

Ținem să amintim că unirea din 1859 a reprezentat voința românilor moldoveni și românilor valahi pentru construirea unui stat național al tuturor românilor. Moldoveanul Alexandru Ioan Cuza a fost primul pilon al creării unei Românii Mari. La 1 iulie 1866, Principatele Unite încep să se numească oficial România.

La mulți ani Români!

 

 

Developed by Logicon!