La 24 Ianurie 2017, s-au împlinit 158 de ani de la ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române în fruntea cu Alexandru Ioan Cuza. În această zi minunată, Noua Dreaptă Basarabia a întreprins o serie de acțiuni pentru a sărbători acest important eveniment care a dat naștere Statului Național al tuturor românilor. Dimineața, împreună cu Asociția Veteranilor războiului din 1992 ”Tiras-Tighina”, militanții Noii Drepte Basarabia au depus flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza din Chișinău. În fața bustului primului domnitor al României, participanții la manifestație au ținut discursuri, subliniind importanța actului UNIRII Moldovei și Valahiei în lupta pentru unificarea tuturor românilor într-un singur stat. Toată manifestația a triumfat cu o horă a unirii în care s-au angrenat toți cei prezenți.

Read more...

Prima vizită oficială a noului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu a fost în Bruxelles, așa cum a procedat predesorul său Nicolae Timofti, sau în România, așa cum ar fi fost normal din punct de vedere istoric și social, însă a fost în Federația Rusă, așa cum procedează un președinte care nu își respectă cetățenii și nici buneii acestora care au vizitat forțat Federația Rusă. Aflat în prima sa vizită oficială ca președinte a R.M, Igor Dodon a făcut niște acuzații destul de grave la adresa României. O parte din România „e Ungaria”, alta „e Moldova”, declara Dodon în fața lui Putin doar pentru ai câștiga simpatia.

Read more...

Ca și în fiecare an, militanții Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă au sărbătorit ziua națională a tuturor românilor, 1 decembrie. Anul acesta membrii MNC-ND au fost prezenți la Tg. Mureș, alături de camarazii ardeleni. Deasemenea, la Tg. Mureș a sosit de la București o delegatie în frunte cu Președintele Noii Drepte, Tudor Ionescu. Sărbătoarea a fost deschisă cu o conferință la sediul filialei Noua Dreaptă Tg. Mureș, clădirea în  care a trăit și marele erou român Avram Iancu. După adunare membrii Noii Dreptei au pornit într-un marș pe străzile or. Tg. Mureș, cântând cântecele patriotice și scandând lozinci unioniste. Pe drum militanții ND au fost aplaudați de localnicii români care au manifestat o simpatie deosebită față de militanții Noii Drepte. După aceea coloana Noii drepte a participat la parada oficială, mergând cu un tricolor imens imediat după trupele glorioasei armate române. Manifestația a fost încheiată la Catedrala Ortodoxă, unde preotul paroh a binecuvântat tinerii naționaliști și le-a urat lor tărie în luptă pe care o duc pentru Credință, Neam și Reîntregire a Patriei. 

Read more...

               Sâmbătă, 29 octombrie, ca și în fiecare an, militanții Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă au organizat un marș comemorativ în memoria Apostolilor românismului din Basarabia - Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Zeci de militanți unioniști încolonați, ținând în mâinele torțe, ca simbol al flăcării nemuritoare pe care le-au aprins cei doi luptători în inimile românilor din Basarabia, au mărșăluit din centrul capitalei până la monumentul ridicat în cintea lui Ion și Doina Aldea -Teodorovici. În fața monumentului, participanții la marș au ținut discursuri și au intonat cântecele nemuritoare a lui Ion și Doina, care și astăzi încălzesc sufletele unioniștilor și le dau puterea de a continua lupta pentru reîntregirea Patriei noastre Române.

Read more...

             

              Duminică, 22 mai, la Chișinău, reprezentanții organizației LGBT din Moldova ”Genderdoc” a încercat să petreacă pe străzile orașului parada homosexuală. Ca și în fiecare an, militanții Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă au ieșit pe străzile Capitalei Republicii Moldova pentru a opri propaganda sodomiei.

Read more...

Sâmbătă, 14 mai, a avut loc tradiționalul Marș al Comemorării eroilor căzuți în luptă în timpul celor două războaie mondiale. Evenimentul a fost organizat de către Comitetul Salvării Cimitirului Eroilor și Mișcarea Național-Creștină Noua Dreaptă în colaborare cu Ministerul Apărării al Republicii Moldova. Adunarea participanților s-a petrecut la Monumentul Deportaților de la Gara Feroviară, iar începând cu orele 11:30 participanții au pornit în marș spre Cimitirul Eroilor, de pe strada Decebal. Coloana a fost compusă din militari, fanfară și civili. La Cimitir manifestația a fost deschisă cu o slujbă de pomenire în cinstea soldaților căzuți în luptă și înhumați în acest cimitir, ținută de un sobor de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Read more...

Mișcarea Național-Creștină Noua Dreaptă exprimă protestul față de arestarea și detenția ilegală la închisoarea №13 a naționalistului Radu Ciubotari. MNC-ND condamnă acțiunile de represări pe care le desfășoară guvernarea actuală a Republicii Moldova. Reamintim că în ultimii doi ani regimul de la Chișinău a dezlănțuit o serie de represări față de opoziție și oamenii care nu vor să tacă privind la fărădelegile făcute de lumea interlopă sub masca partidelor politice, care au pus mâna pe toate sferele vieții social-politice din țară, furând într-un mod deschis miliardele din bugetul statului și folosind poliția, procuratura și alte organe ale statului pentru a ascunde crimele și a închide gurile poporului Republicii Moldova. Într-un mod absurd, în secolul XXI, noi din nou auzim expresia de ”deținut politic”, din care face parte și Radu Ciubotari. Mișcarea Național-Creștină Noua Dreaptă cere eliberarea lui Radu Ciubotari și tuturor deținuților politici, indiferent de orientarea politică al acestora.

Read more...

 

Istoria neamului nostru cunoaște multe exemple de eroism. Ostașii Țării au executat mereu întocmai ordinul și își făceau datoria chiar și atunci când aceasta însemna pierderea vieții. Și astăzi, ca și mulți ani în urmă, în luptele de la Grivița și de la Mărășești, Ostașul Român își dă jertfa supremă pentru gloria României.

         Pe toți ne-a întristat vestea despre căderea în luptă a doi ostași români în Afganistan. Sublocotenent Iulian Dumitrescu și sublocotenent Adrian Vizireanu au căzut la datorie scriind cu sângele propriu numele lor în cartea sfântă al Eroilor Neamului.

Read more...

 

Cu prilejul celebrarii Zilei Independentei Romaniei, Partidul Noua Dreapta isi exprima recunostinta fata de marele roman Mihail Kogalniceanu, cel care pe 9 mai 1877 a proclamat independenta de stat a Romaniei in Adunarea Deputatilor, si fata de cei peste 10.000 de eroi ai Armatei Romane care au facut sacrificiul suprem pentru atingerea acestui ideal national. Tuturor acestor eroi, unii fara morminte si cruci la capatai, le aprindem in suflete candela recunostintei. Avem convingerea ca fara 9 mai 1877 nu ar fi fost posibil 1 decembrie 1918, ca fara o Romanie mica dar independenta, nu ar fi fost posibila Romania Mare de mai tarziu. Ca fara victoriile de pe campurile de luptã de la Plevna, Grivita, Opanez, Smardan si Vidin nu ar fi fost posibila unirea Basarabiei, Bucovinei si Transilvaniei cu Patria Mama.

Partidul Noua Dreapta constata insa cu ingrijorare faptul ca de multi ani deja autoritatile s-au obisnuit sa aniverseze pe 9 mai "Ziua Europei" sau "Ziua victoriei impotriva fascismului", uitand parca de 9 mai - Ziua Independentei Romaniei cucerita cu pretul atator jertfe in Razboiul de Independenta din anii 1877-1878. Observam deci cu tristete cum an de an aceasta zi exceptionala in istoria noastra a romanilor, este maculata de Ziua Europei, sarbatorita la aceeasi data. Vedem cum primari de municipii din Romania aloca sume exorbitante de la bugetul local pentru sarbatorirea Zilei Europei si niciun leu pentru Ziua Independentei noastre nationale. Vedem cum multi romani pe buna dreptate nici nu mai inteleg ce sarbatorim pe 9 mai: Ziua Independentei sau Ziua Europei/Ziua Victoriei?

Read more...

În data de 9 mai, când în Republica Moldova nostalgicii după comunism sărbătoresc cu fast așa zisa ”victorie în marele război pentru apărarea patriei”, membrii Mișcării Național - Creștine Noua Dreaptă au organizat o serie de contra-acțiuni. Scopul desfășurării acțiunilor nu purta un caracter revizionist sau de justificarea a crimelor nazismului, ci unul de reamintirea adevărului istoric.

         Reamintim că cel de-al doilea război mondial a început în data de 1 septembrie 1939, cu invazia Germaniei Naziste în Polonia, iar în data de 17 septembrie Uniunea Sovietică, aliata a lui Hitler, a atacat Polonia din vest. Acest eveniment a însemnat începerea celui mai nemilos și crunt război din istoria omenirii. La fel nu putem uita și de faptul că, tot după înțelegerea cu aliații Germaniei Naziste, Uniunea Sovietică ocupă Estonia, Letonia, Lituania și atacă în 1940 Regatul Român ocupând teritoriul Basarabiei, Bucovinei de Nord și Ținutul Herța, unde desfășoară teroare arestând, omorând și

Read more...

1 APRILIE ESTE O ZI DE DOLIU NAȚIONAL PENTRU TOȚI ROMÂNII CE NU ȘI-AU UITAT ISTORIA ȘI SUFERINȚILE POPORULUI SĂU. E ZIUA ÎN CARE 3000 DE ROMÂNI AU FOST MASACRAȚI LA FÂNTÂNA ALBĂ, BUCOVINA, DE REGIMUL CRIMINAL-BOLȘEVIC. ÎN SEARA ACESTEI ZILE MILITANȚII MIȘCĂRII NAȚIONAL-CREȘTINE NOUA DREAPTĂ AU APRINS SUTE DE LUMÂNĂRI ÎN CENTRUL CHIȘINĂULUI, COMEMORÂND PE FRAȚII SĂI OMORÂȚI DE CĂLĂII COMUNIȘTI. ASTĂZI PREA MULȚI VOR CA SĂ UITĂM CRIMELE COMUNISMULUI, ÎNSĂ ATÂT TIMP CÂT ÎN NOI NE BATE INIMA ȘI NE CURGE SÂNGELE ÎN VENE, NU VOM UITA ȘI NU VOM IERTA CRIMINALII. ESTE DE DATORIA NOASTRĂ SĂ PĂSTRĂM VIE AMINTIREA TUTUROR CELOR CE AU LUPTAT, AU SUFERIT ȘI AU MURIT ÎN TIMPUL REGIMULUI COMUNIST, CA ACESTE LUCRURI SĂ NU SE REPETE NICIODATĂ ȘI CA SĂ NU ADMITEM ÎNTOARCEREA URMAȘILOR ACESTORA, MINȚILE BOLNAVE A CĂRORA ȘI ASTĂZI ÎNCEARCĂ IDEOLIZAREA REGIMULUI SOVIETIC. 

Read more...

DUMINICA, 27 MARTIE, MILITANȚII MIȘCĂRII NAȚIONAL-CREȘTINE NOUA DREAPTĂ AU SĂRBĂTORIT CEI 98 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU PATRIA MUMĂ ROMÂNIA. 

ACȚIUNELE DEDICATE ZILEI UNIRII AU FOST DESCHISE DIMINEAȚA, ÎN INCINTA PALATULUI NAȚIONAL, UNDE A AVUT LOC CONGRESUL UNIONIST. ÎN CADRUL CONGRESULUI, DELEGAȚII NOII DREPTE, LA FEL CA CEI 1725 DE DELEGATI REPREZENTANȚI AI ORGANIZAȚIILOR UNIONISTE, AU VOTAT PENTRU CONSTITUIREA PLATFORMEI UNIONISTE ”SFATUL ȚĂRII 2” ȘI COMPONENȚA CONDUCERII ACESTEA. 

LA ORA 12.30, MEMBRII NOII DREPTE AU PORNIT ÎN MARȘ DIN FAȚA UNIVERSITĂȚII ”ION CREANGĂ” DIN CHIȘINĂU.

Read more...

Joi, 2 martie, în ziua în care se împlinesc 24 de ani de la izbucnirea războiului de pe Nistru, militanții Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă au comemorat victimile războiului Moldo-Rus, în care au murit apărând Patria sute de patrioți.

Tinerii naționaliști au desfășurat o campanie de afișaj cu mesajul ”NOI NU UITĂM, NOI NU IERTĂM”, dar și au depus flori la mormintele eroilor și monumentul ”Maica îndurerată”. La fel, în această zi, Asociatiile AVR ”Tiras-Tighina”, MNC-ND si  ODIP au organizat un protest în fața Ambasadei Federației Ruse din Chișinău. În cadrul manifestației membrii Noii Drepte au adus mai multe Cruci cu numele eroilor căzuți, pe care le-au plasat în fața porților ambasadei. Tinerii naționaliști au anunțat că acest protest e un nou început de luptă contra armatei ilegale din transnistria, și lupta nu se va termina până rusia nu-și va retrage armata ocupantă de pe teritoriul suveran al Reublicii Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sâmbătă, 23 ianuarie - la Chișinău, și duminica, 24 ianuarie - la Iași, militanții Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă au marcat 157 de ani de la Unirea Principatelor Române.

La Chișinău, naționaliștii basarabeni au depus flori la bustul primului domnitor al României Alexandru Ioan Cuza. În fața bustului Marelui Voievod al Unirii, camarazii au ținut discursuri reamintind paginele de glorie a neamului românesc. Duminica militanții MNC-ND au fost prezenți la Iași, orașul unde s-a născut România, pentru a sărbători alături de frații săi de peste Prut această sfântă sărbătoare, uninduse cu ei într-un suflet în Hora Unirii. Și chiar dacă astăzi Țara noastră încă nu este întreagă, iar lupta pentru reîntregirea ei continue, este clar, fără de pic de îndoială, clipa Unirii nu mai este departe!

Read more...

Membrii Noii Dreapte, de pe ambele maluri ale Prutului, au sărbătorit Ziua Naţională la Sfântu Gheorghe, alături de românii din judeţul Covasna. 

Ca în fiecare an, Ziua de 1 Decembrie a fost precedată de provocări anti-româneşti, menite să umbrească bucuria aniversării a 97 ani de la Unirea Transilvaniei cu Patria-Mamă România: cu doar 3 zile înainte de Ziua Naţională separatiştii maghiari au organizat un miting la Miercurea Ciuc unde au cerut autonomia aşa-zisului ”ţinut secuiesc” iar în dimineaţa Zilei de 1 Decembrie, la Sfântu Gheorghe, Tricolorul românesc de pe catargul monumentului Ostaşului Român a fost furat şi înlocuit cu un drapel secuiesc.

Tot în dimineaţa Zilei de 1 Decembrie separatiştii maghiari şi-au trecut în palmares şi primul atentat terorist, din fericire dejucat, prin încercarea de detonare a unui dispozitiv exploziv chiar în mijlocul participanţilor la manifestările organizate de Ziua Naţională la Târgu Secuiesc. 

Read more...

De 1 DECEMBRIE, sute de orheieni s-au adunat la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, spre a aduce mulțumire lui Dumnezeu, pentru darurile ce le-a revărsat asupra poporului român prin MAREA UNIRE de la Alba-Iulia. Slujba a fost oficiată de către un sobor de preoți, în frunte cu Preasfințitul Antonie de Orhei, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, care i-a felicitat călduros pe toți românii adunați la acest frumos eveniment, explicându-le pe deplin semnificația acestei sărbători pentru întreaga suflare românească.

Read more...

        Astăzi, 4 noiembrie a.c., a rămas definitivă şi irevocabilă hotărârea Tribunalului Bucureşti de înregistrare a Partidului Noua Dreaptă, pronunţată în data de 28 septembrie a.c. Reamintim faptul că Adunarea de Constituire a Partidului Noua Dreaptă a avut loc în data de 23 mai a.c., devenind astfel primul partid constituit conform noii legi a partidelor politice 114/2015.


Partidul Noua Dreaptă transpune în plan politic valorile şi obiectivele pentru care Asociaţia Noua Dreaptă a militat timp de 15 ani. 

Partidul Noua Dreaptă întruchipează o dreaptă naţională, creştină şi socială, în opoziţie cu dreapta liberală, anti-naţională, atee şi oligarhică. 

Partidul Noua Dreaptă vrea să clădească o Românie independentă şi suverană, un Stat Naţional şi Creştin, demn şi prosper.

Partidul Noua Dreaptă vrea să salveze Statul şi Neamul Românesc de la dispariţia ordonată de artizanii globalizării.

Read more...

În sera, de 30 octombrie, în ziua tragică în care cei doi apostoli ai românismului, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, s-au stins din viața, militanții Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă din mun. Chișinău s-au adunat în fața mormântului unde cei doi își dorm somnul de veci  pentru a aprinde lumânări și a comemora, rugânduse pentru sufletele lor. Cei adunați au ținut un minut de reculegere în memoria martirilor care au luptat pentru renașterea națională din Basarabia și au jertfit viața pentru reunificarea Patriei. S-au ținut discursuri patriotice și s-au cântat cântece nemuritoare.

Read more...

More Articles...

 

 

Developed by Logicon!